17 May 2013

Kereta Sewa Sabah - Jalan Ke Kundasang

As salam, antara soalan yang biasa diajukan oleh pelanggan, antaranya, bagaimana keadaan jalan ke Kundasang Sabah, Okey ke ?. Kalau sewa kereta viva auto, boleh ke pergi ke sana ? Boleh ke naik bukit dan macam-macam lagi.


kereta sewa sabah - perjalanan ke kundasangUntuk makluman anda, keadaan jalan raya disini, sekarang dah banyak yang dah dinaiktaraf, dan boleh dilalui oleh pelbagai saiz kenderaan tak kira, kereta besar atau kecil. Antaranya, gambar diatas dan dibawah ini, semasa saya pergi ke Kundsang bulan 1, 2013. Masa ini saya menggunakan kereta sewa Myvi auto. Perjalanan ke sana, memang okey, walaupun kadang kala, jalan agak basah. Biasa la, bulan satu, memang kerap hujan.


kereta sewa sabah - jalan ke kundasangPerjalanan ke Kundasang, mengambil masa dalam 2 jam lebih, dengan jarak perjalanan dalam 86KM lebih. Sebelum sampai ke Kudasang, singgah dulu di Kinabalu Park. Masa disini, kami naik sampai ke tempah permulaan mendaki ke puncak Gunung kinabalu. Nak naik ke atas dengan kereta memang okey walaupun jalannya agak curam.


sewa kereta sabah - jalan ke kundasangSelepas menikmati pemandangan di kaki Gunung Kinabalu, kami meneruskan perjalanan ke Kundasang, dan menginap disana beberapa hari. So far, dalam perjalanan, memang tak ada jalan yang rosak atau, jalan tak bertar seperti andaian sesetengah pihak. Jadi, jangan risau la !


sewa kereta kota kinabalu - jalan ke kundasang sabah6 comments:

 1. Kalau 1st time ke sana, arrival at KK Airport around 5pm..
  Nak teruskan perjalanan ke Kundasang atau stay dulu semalam kat KK?...

  ReplyDelete
 2. Terpulang , ada customer kami yang stay di KK dulu, dan ada juga yang teruskan perjalanan ke Kundasang sbb nak merasai cuaca sejuk sebelah pagi di Kundasang

  ReplyDelete
 3. hi saya dari kl ..boleh ke saya sewa kereta di kundasang je?plan nak naik bas je dari kk ke kundasang,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maaf, kami hanya provide perkhidmatan kereta sewa di Kota Kinabalu sahaja.

   Delete
 4. kereta viva berapa rm sewa? boleh naik ke kinabalu park dan dairy farm tak?

  ReplyDelete
  Replies
  1. kereta viva berapa rm sewa?
   RM 110 / sehari

   boleh naik ke kinabalu park dan dairy farm tak?
   Boleh ..

   untuk keterangan lanjut, Tuan blh whatsapp
   Faizul - 019 481 7846

   Delete