Showing posts with label kereta sewa di sabah. Show all posts
Showing posts with label kereta sewa di sabah. Show all posts

15 December 2015

Testimoni Kereta Sewa Sabah 14 Disember 2015 - Kereta Memang Tip Top

Assalamualaikum, dah Salam Sejahtera,
Testimoni terkini dari pelanggan yang menyewa kereta sewa kami di Kota Kinabalu, Sabah. Alhamdulillah, mereka amat berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami tawarkan..

"Terima kasih tuan... Kereta mmg tip top...
Next time jika ke Sabah, saya pasti akan guna khidmat Tuan lagi... Terbaik!!!"

kereta sewa di kota kinabalu

sewa kereta sabah


Bila ditanya, berkenaan mutu perkhidmatan kereta sewa kami .. Ini antara jawapanya

"Sgt gembira boh..
Tak rugi sewa.."


kereta sewa di sabah


Jika anda datang ke Kota Kinabalu Sabah, samada datang kerja ataupun bercuti, dan memerlukan perkhidmatan kereta, dialu-alukan untuk hubungi saya Faizul - 0194817846.
Anda juga boleh menggunakan aplikasi whatsapp untuk nombor ini. Lebih memudahkan!

Berikut adalah senarai Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan berikut;



26 October 2015

Diskaun RM 20 Sehari Kereta Sewa Sabah OKT 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

sewa kereta kota kinabalu sabah


PROMOSI KERETA SEWA SABAH OKT 2015
==================================

Mulai 26/10/2015 hingga 31/10/2015 ini, kami menawarkan promosi diskaun sebanyak RM 20 / sehari bagi jenis kereta Saga (A) dan Myvi (A) sahaja.


Tarikh tempahan, terpulang kepada ANDA ! Bila-bila pun boleh ! Minggu Depan ! Tahun 2016 ataupun 2017 pun boleh. Tetapi anda kena sahkan tempahan anda dalam minggu ini (2610/15 - 31/10/15) sahaja.


Syaratnya :
1. Like Page SewaKeretaSabah -
2. SMS / whatsapp butiran & code ini : DISKAUN RM20 - Tarikh Sewaan : Masa Sewaan - Tarikh Return : Masa Return ke 0194817846
CTH : DISKAUN RM20 - 20/2/2016 : 8.00AM - 22/2/2016 : 5.00PM ke 0194817846
3. Kami akan buat semakan samada kereta tersebut masih availabe untuk tarikh tersebut.
4. Sekiranya masih availabe. Anda perlu membuat bayaran wang pendahuluan untuk pengesahan tempahan.


30 August 2015

Sewa Avanza Dapat Exora Auto 2015

Pelanggan kami semalam, Pn Sophia Madan dari Sarawak. Beliau menyewa kereta sewa jenis Avanza auto selama 2 hari untuk bercuti sekitar Kota Kinabalu, Kundasang dan Ranau. Sewa Avanza auto tetapi dapat Exora Auto baru (2015). Kereta yang disewanya, diupgrade secara percuma. Kos sewaan sama sahaja dengan harga Avanza.


kereta sewa di kota kinabalu sabah



Beliau sungguh gembira bila dapat Exora Auto baru untuk kegunaan beliau sepanjang percutian di Sabah.


Anda ingin menyewa dengan kami, boleh la hubungi Call/SMS/Whatsapp , Faizul - 019 481 7846.


Boleh klik sini, untuk mendapatkan senarai Harga Kereta Sewa Sabah


11 June 2015

Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah - Refund Deposit !

"Bolehkah deposit refund bila pelanggan membatalkan tempahan kereta sewa Kota Kinabalu Sabah ?"


kereta sewa saga auto flx sabah



BOLEH ! Dengan syarat, pemohonan untuk membatalkan tempahan dilakukan sekurang-kurangnya SEBULAN sebelum tarikh sewaan. Jika tidak, wang pendahuluan (deposit) tempahan akan dikira hangus.


Berikut adalah contoh antara pelanggan kami, yang kami refund deposit mereka semula.


kereta sewa sabah refund deposit



02 June 2015

Testimoni Kereta Sewa Sabah Mei 2015

Alhamdulliah, dibawah adalah antara testimoni yang kami terima untuk bulan Mei 2015, meliputi perkhidmatan kereta sewa Kota Kinabalu Sabah dan ada juga yang perkhidmatan pakej pelancongan di Sabah. Jika anda ingin mengetahui lebih banyak testomi berkenaan perkhidmatan kami, boleh la klik LIKE, Facebook page : Sewakeretasabah. Banyak kami sharekan disini !


Testimoni dari En Muhammad Ridzuan .. Standard Package , menginap di Kinabalu Pine Resort for 1 nights - include Breakfast, 2H1M, 2 Dewasa (honeymoon) di Kundasang / Ranau / Kota Kinabalu.




Testimoni dari Pn Hamimah Salleh, Kereta Sewa Sabah, Saga auto dari 14/5/15 - 17/5/2015




Testimoni dari Pn Hamimah Salleh, Kereta Sewa Sabah, Saga auto dari 12/5/15 - 14/5/2015




13 May 2015

Kereta Sewa Kota Kinabalu - GST Kami Bayar !

Apabila GST dikuatkuasakan bermula 1 April 2015, ramai pelanggan kami mengeluh bila kami kenakan GST bagi setiap sewaan atau pakej pelancongan yang kami sediakan. Tapi kini, tidak lagi. Segala kos GST, kami akan BAYAR !


GST kereta sewa kota kinabalu


Harga perkhidmatan kereta sewa, kami masih kekalkan seperti sebelum ini, terutamanya Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah


Untuk tempahan, sila isi Borang Tempahan Kereta Sewa Sabah


Jika ada sebarang pertanyaan atau kekeliruan, anda boleh whatapp saya, Faizul - 019 481 7846. InsyaAllah, saya akan balas dengan segera.


11 February 2015

Testimoni Pelanggan Sewa Kereta Sabah 2015

Berikut adalah Testimoni Pelanggan Sewa Kereta Sabah 2015. Terima kasih kepada semua pelanggan kami yang menggunakan perkhidmatan kereta sewa atau pun pakej yang kami sediakan. Kami amat berbangga menyediakan kemudahan tersebut pada anda.


InsyaAllah, kami akan terus menyediakan perkhidmatan terbaik dimasa akan datang.


pakej kota kinabalu 2015



pakej kundasang 2015



kereta sewa kota kinabalu



kereta sewa sabah



05 November 2014

Konvokesyen Ke-16 Universiti Malaysia Sabah

Untuk makluman, SewaKeretaSabah masih lagi membuka tempahan Kereta Sewa untuk Majlis Konvo Universiti Malaysia Sabah ke-16, 2014 yang akan diadakan di Dewan Canselor, Universiti Malaysia Sabah pada :


Tarikh : 22, 23 & 24 November 2014





Kenderaan yang disewakan adalah TERHAD, jadi sila buat tempahan sekarang !


Untuk tempahan, dan keterangan lanjut, anda boleh klik, Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah


P/S : Tahniah kami ucapkan kepada semua graduan UMS yang telah berjaya menamatkan pengajian masing-masing.


19 May 2014

Tagal Spa Ikan Kampung Luanti Sabah

Selain Desa Dairy Farm Kundasang Sabah, Antara destinasi menarik yang sentiasa dikunjungi oleh pelanggan Sewa Kereta Sabah kami ketika ini adalah Tagal Spa Ikan Kampung Luanti Sabah. Tempat ini memang terkenal dengan SPA ikan (fish SPA) semulajadi, kerana terdapatnya beratus-ratus ikan kelah jinak di sepanjang sungai Moroli. Dari apa yang diberitahu oleh petugas disini, ikan kelah disini adalah jenis Ikan Kelah Garap ataupun Tortombroides. Selain kelah, ketika kami disini, turut kelihatan beberapa ekor ikan keli jinak yang timbul dipermukaan air cetek.


car rental sabah-kg luanti fish spa



Untuk masuk ke kawasan ini, pengunjung dikenakan banyaran sebanyak RM5.00 untuk warganegara Malaysia berumur 18 tahun keatas, RM2.00 untuk pelajar dan mereka dibawah 18 tahun. untuk warganegara asing pula, bayaran sebanyak RM10.00 dikenakan. Setiap pengunjung diberikan masa selama 15 minit untuk berendam kaki. Untuk menarik perhatian ikan, saya syorkan anda beli makanan ikan kelah yang dijual disitu. Hanya RM1 untuk satu paket kecil.


sewa kereta sabah-luanti fish spa



Untuk masuk ke sungai, ada beberapa peratutan yang anda perlu ikut. Antaranya, dilarang membuang sampah, dilarang mengangkat ikan, melontar baru ke dalam sungai ataupun mencederakan ikan. Sebab itu, “Tagal” dalam dialek Kadazan Dusun, bermaksud dilarang memancing, menangkap segala hidupan air di sungai ini, ataupun mencemarkan sungai. Ini adalah bertujuan untuk memelihara ekosistem alam sekitar untuk generasi masa depan.


kereta sewa sabah-tagal fish spa



Sambil beri makanan kepada ikan, anda akan berasa gigitan ikan kecil-kecil pada kaki anda. Memang seronok, rasa geli pun ada. Ikan disini pun pandai, campak je makanan ikan dalam sungai, berderu datang sampaikan nak jalan pun susah takut terpijak ikan.


sewa kereta sabah-fish spa sabah



Ni masa dah habis makanan ikan. Dah tinggal sikit, yang lain berkerumun pada pengunjung yang baru datang. Ye la .. nak makanan baru ..


kereta sewa sabah-kg luanti


Untuk yang baru nak datang ke sini, anda boleh lihat lokasi dibawah




03 March 2014

Had Milelage, Extra Caj Kereta Sewa Sabah

Minggu lepas, saya menerima SMS dari seorang pelanggan, bertanyakan had milelage bagi sesebuah kereta sewa ? Ya ada ! Untuk makluman, caj extra dan had milage adalah bergantung kepada destinasi dituju.


Desa+Dairy+Farm+Kundasang



Contohnya, sekiranya pelanggan pergi ke Kundasang & Ranau sahaja (kebiasaanya), tiada caj extra dikenakan. Akan tetapi sekiranya ke Tawau, Semporna, Kunak, Lahad Datu atau mana-mana tempat yang melebihi 200KM. Ada caj extra dikenakan. Sila rujuk Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah.


Sempat juga bertanyakan kepada pelanggan, adakah kereta sewa yang digunakan, okey ? Dan ini jawapannya;


kereta+sewa+sabah



19 December 2013

Risiko Kereta Sewa Sabah

Kenapa kami perlukan butiran seperti Nama penuh pelanggan, No IC, No Penerbangan dan Jadual Penerbangan seperti yang tertera disebelah, setiap kali customer ingin bertanya atau membuat tempahan Kereta Sewa di Sabah.


Risiko Kereta Sewa Sabah
Contoh rekod pencuri kereta sewa



Pertamanya adalah untuk membuat tapisan. Kenapa ? Ya .. untuk makluman anda, seperti kami yang membuat perkhidmatan kereta sewa di Sabah, kami terdedah dengan banyak risiko seperti Kecurian Kereta, Kecurian Sparepart Kereta (cth : gearbox, tayar, engine), Kemalangan, Aktiviti Keganasan (cth : rompakan, pembunuhan, pengganas), dan sebagainya.


Jadi setiap kali kami mendapat butiran pelanggan, kami akan membuat semakan terlebih dahulu dalam pangkalan data syarikat kami, dan pangkalan data yang berkaitan, untuk memastikan pelanggan yang ingin menyewa, benar-benar bebas dari aktiviti diatas dan tidak diragui.


Selain itu, kami perlukan butiran tersebut, untuk mengira jumlah sebenar yang perlu dibayar oleh pelanggan, tak nak la nanti bila, dah bagi jumlah harga, tetiba kami dapati, kereta sewa tersebut dibawa ke Sandakan, Lahad Datu, Semporna, padahal sepatutnya ada bayaran tambahan yang sepatutnya dikenakan bagi perjalanan melebihi 200KM (sehala). Butiran lanjut, bayaran tambahan, ada diterangkan di sini, Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah


Sebab itu, sering kali kami ditanya, kenapa perlukan butiran diatas walaupun hanya untuk servey harga. Jadi kami harap, pelanggan dapat memahami niat kami yang sebenarnya, bukan untuk menyusahkan , tetapi untuk memudahkan kedua-dua belah pihak.

Masalah Kereta Sewa Sabah

Masalah Kereta Sewa Sabah, kereta sewa rosak ditengah jalan, minyak kereta habis, masalah tayar, engin kereta tak boleh start dan pelbagai lagi masalah yang pernah dialami oleh customer syarikat kami. Contoh terbaru, masalah tayar, dan customer risau sekiranya berlaku perkara yang tak diingini.


kereta sewa kota kinabalu sabah



Ya .. kami aku akui .. ini antara kesilapan kami dan sebaik sahaja .. customer membuat aduan. Kami terus membuat pertukaran dengan kenderaan baru. Kebetulan pula .. customer baru sahaja sampai ke Kota Kinabalu selepas semalaman di Kundasang dan seterusnya akan bergerak ke Bandar Papar.


Selain kes ini, pernah juga terjadi, kereta yang disewa tak boleh "start" ketika melalui kawasan berbukit untuk ke Kundasang. Ketika itu waktu malam, dan customer bertiga bersama anak mereka yang masih kecil. Selepas menerima panggilan dari customer, malam itu juga, staf kami ke lokasi untuk tukar kenderaan.


Inilah antara situasi masalah yang pernah dihadapi oleh kami sepanjang menyediakan perkhidmatan kereta sewa. Kami akui sepanjang perkhidmatan kami, memang ada kesilapan yang kami lakukan, namun .. insyaAllah .. kami akan cuba berikan perkhidmatan kereta sewa terbaik kepada anda , selaras dengan slogan kami, " Keselesaan anda, keutamaan kami".

03 December 2013

Kereta Sewa Sabah - Nissan Almera 2013

Terkini .. Nissan Almera 2013, antara kereta sewa terbaru yang dalam senarai Kereta Sewa Sabah kami. Macam biasa, untuk tempahan kereta sewa ini, anda boleh layari Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah untuk keterangan lanjut





Untuk cara pengiraan pula, anda boleh layari Format Pengiraan Jumlah Hari Sewa Kereta Sabah





Sekiranya anda masih tak faham cara format pengiraan tersebut. Tak apa, hanya perlu SMS / WhatApp butiran yang tertera disebelah kanan, kepada saya. Nanti saya akan semak, samada kenderaan tersebut masih available atau tidak. Jika masih available, saya akan berikan jumlah harga bagi sewaan tersebut kepada.