Showing posts with label sewa kereta. Show all posts
Showing posts with label sewa kereta. Show all posts

11 June 2015

Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah - Refund Deposit !

"Bolehkah deposit refund bila pelanggan membatalkan tempahan kereta sewa Kota Kinabalu Sabah ?"


kereta sewa saga auto flx sabah



BOLEH ! Dengan syarat, pemohonan untuk membatalkan tempahan dilakukan sekurang-kurangnya SEBULAN sebelum tarikh sewaan. Jika tidak, wang pendahuluan (deposit) tempahan akan dikira hangus.


Berikut adalah contoh antara pelanggan kami, yang kami refund deposit mereka semula.


kereta sewa sabah refund deposit



05 November 2014

Konvokesyen Ke-16 Universiti Malaysia Sabah

Untuk makluman, SewaKeretaSabah masih lagi membuka tempahan Kereta Sewa untuk Majlis Konvo Universiti Malaysia Sabah ke-16, 2014 yang akan diadakan di Dewan Canselor, Universiti Malaysia Sabah pada :


Tarikh : 22, 23 & 24 November 2014





Kenderaan yang disewakan adalah TERHAD, jadi sila buat tempahan sekarang !


Untuk tempahan, dan keterangan lanjut, anda boleh klik, Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah


P/S : Tahniah kami ucapkan kepada semua graduan UMS yang telah berjaya menamatkan pengajian masing-masing.


17 June 2014

Testimoni Pelanggan Perkhidmatan Pengangkutan ke Kundasang

Satu lagi Testimoni yang kami terima dari pelanggan kami hari ini ! Terima kasih kepada YM Puan Raja Puteri Norazlina kerana menggunakan perkhidmatan pengangkutan untuk melawat beberapa lokasi menarik di Sabah.


sewa kereta sabah



Bilangan penumpang yang mengikuti pakej ini seramai 13 dewasa 5 kanak-kanak 1 bayi. Untuk itu, kami menyediakan 2 unit Van untuk keselesaan penumpang.


Perkhidmatan pengangkutan untuk 3 hari 2 malam, meliputi pengangkutan dari Lapangan Terbang Kota Kinabalu ke Kundasang dan bermalam di Kiram Village pada hari pertama, melawat tempat-tempat menarik pada hari kedua dan seterusnya balik ke Kota Kinabalu.


Antara tempat yang mereka lawati, Desa Cattle Dairy Farm Kundasang, Kinabalu Park, Tagal Spa Ikan Kampung Luanti Sabah, Pasar Sayur Kundasang dan Pekan Nabalu.


Hari ke tiga pula sepatutnya bawa melawat ke Mari-Mari Cultural Village, namun ditukar melawat Taman Buaya Tuaran atas permintaan pelanggan.


30 January 2014

Sewa Kereta Sabah Untuk Cuti Sekolah

Bagi memenuhi permintaan pelanggan yang makin bertambah menjelang musim cuti sekolah ini, kami telah menambah beberapa MPV seperti Toyota Avanza 1.5 dan Toyota Innova untuk disewakan. Biasanya cuti sekolah, memang ramai ibubapa yang membawa anak-anak bercuti di Sabah. Jadi untuk tidak mengecewakan permintaan pelanggan .. kami menyediakan beberapa MPV tambahan untuk memenuhi keperluan tersebut.


toyota-innova-kereta-sewa-kota-kinabalu



Untuk keterangan lanjut mengenai harga bagi kenderaan ini, sila layari Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah. Format Pengiraan Sewa Kereta Sabah juga disediakan sekiranya anda ingin mengetahui jumlah yang perlu dibayar untuk pengiraan budget anda.


Toyota_Innova_kereta_sewa_sabah



Untuk tempahan, anda boleh la mengisi Borang Tempahan Kereta Sewa


21 January 2014

Kereta Sewa Di Kota Kinabalu Sabah

Dua buah Toyota Hiace dan sebuah Avanza untuk kegunaan beberapa pelanggan kami malam ini di Kota Kinabalu International Airport (KKIA). Memang telah menjadi rutin kami untuk menunggu pelanggan awal, sebelum ketibaan mereka, bagi memudahkan urusan sewaan. Kami faham, pelanggan tentu penat, dan memerlukan kenderaan dengan segera sebaik sahaja mendarat untuk ke lokasi yang dituju.


kereta sewa sabah kota kinabalu



Jadi untuk memudahkan urusan penghantaran sewa kereta tersebut, kami amat memerlukan butiran lengkap pelanggan termasuk nombor penerbangan seperti yang disebelah kanan anda, semasa tempahan, bertujuan, sekiranya Penerbangan Ditunda, kami boleh sedia maklum berkenaan perkara tersebut, dan menyediakan kenderaan mengikut masa ketibaan yang terkini.


Untuk keterangan lanjut, berkenaan harga Kereta Sewa Di Kota Kinabalu Sabah, anda boleh layari, Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah

Kereta Sewa Sabah - Saga FLX (A) 2014

Berikut adalah Kereta Sewa Sabah - Saga FLX (A) 2014, antara kenderaan terbaru kami, yang kami sediakan untuk kegunaan pelanggan semasa bercuti di Sabah. Untuk keterangan lanjut mengenai, cara kiraan, anda boleh layari, Format Pengiraan Jumlah Hari Sewa Kereta Sabah.


kereta-sewa-sabah-saga-flx-2014



Untuk senarai harga, anda boleh layari Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah. Sila fahami cara kiraan kami, untuk memudahkan anda membuat budget, dan selepas itu, anda boleh membuat tempahan mengikut cara yang telah disediakan.


21 November 2013

Tempahan Kereta Sewa Sabah - Disember 2013

Semenjak awal bulan 11 lagi, kami telah menerima banyak tempahan kereta sewa untuk bulan 11 dan 12. Memamng tak menang tangan dibuatnya. Sekejap .. sekejap orang call untuk buat tempahan, malah dah ada beberapa pelanggan kami yang telah tempahan awal untuk Cuti Sekolah bulan Mei 2014. Alhamdulillah, permintaan untuk Kereta Sewa Sabah .. sungguh menggalakkkan.


Kereta Sewa Sabah - Toyota Wish 2013

Baru-baru ini juga, kami telah menerima beberapa buah lagi kereta sewa yang akan digunakan oleh pelanggan kami. Antaranya,


1. Saga Auto : RM 140 / sehari
2. Saga Manual : RM 130 / sehari
3. 2 unit Toyota Wish (A) : RM 300 / sehari

Gambar kenderaan tersebut, ada seperti gambar dibawah;

Kereta Sewa Sabah 1 - Toyota Wish 2013

Toyota Wish (A) 2013

kereta-sewa-sabah-saga-auto-2013

Saga FLX Auto 2013

kereta-sewa-sabah-saga-manual-2013

Saga FLX Manual 2013

30 September 2013

Kereta Sewa Avanza Kota Kinabalu 2013

Selepas menerima sebuah Toyota Avanza Baru pada Mei 2013, minggu lepas, 26/09/2013, kami menerima sebuah lagi kereta sewa Toyota Avanza (A) menjadikan sekarang 2 buah Avanza baru untuk disewakan di Kota Kinabalu Sabah, tahun ini.


kereta sewa kota kinabalu sabah



Untuk mengetahui kadar kereta sewa bagi kenderaan ini, anda boleh rujuk di sini, Harga Kereta Sewa Sabah. Bagi yang pertama kali ingin menyewa kereta sewa di Kota Kinabalu, anda boleh layari Format Pengiraan Jumlah Hari Sewa Kereta Sabah untuk keterangan lanjut.


kereta sewa kk sabah



Sebarang pertanyaan atau tempahan kereta sewa di Kota Kinabalu Sabah, anda boleh menghubungi saya, Faizul seperti yang tertera disebelah.


Saya juga mengalu-alukan anda untuk menggunakan perkhidmatan mobile messaging seperti WhatApp, WeChat, LINE, dan Viber, untuk sebarang pertanyaan berkenaan kereta sewa, kerana ianya lebih senang dan menjimatkan .. ^__^

25 September 2013

Kereta Sewa Sabah - Saga FLX Auto September 2013

Semalam, kami menerima sebuah lagi saga FLX auto baru yang akan digunakan sebagai kereta sewa Sabah, menjadikan keseluruhan kesemuanya 4 buah kereta baru untuk tahun ini. Tempahan kereta sewa ini telah dibuka mulai semalam, Selasa, 24/9/2013.


kereta sewa sabah murah



Kami menyediakan kadar Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah pada harga yang berpatutan. Untuk membuat tempahan, atau pertanyaan, sila hubungi saya atau sms/whatapp butiran disebelah, untuk membolehkan saya menyemak samada kereta tersebut masih available untuk disewa atau tidak.


Format Pengiraan Jumlah Hari Sewa Kereta Sabah telah saya sediakan. Anda boleh lihat disitu. Sekiranya tidak faham, anda boleh la hubungi nombor telefon saya seperti yang tertera disebelah.


kereta sewa sabah saga auto



InsyaAllah, kami akan berikan Servis Kereta Sewa Sabah Terbaik untuk anda. Rancang Percutian Anda & Tempah Kereta Sewa Sekarang!

09 July 2013

Penerbangan Delay, Apa Perlu Anda Lakukan

Pengalaman menunggu penumpang kereta sewa, di airport Kota Kinabalu, Sabah, memang banyak ! Antaranya, penyewa yang lambat sampai disebabkan penerbangan ditangguhkan (delay). Kalau 10-20 minit, tak apa lagi. Nie kadang-kadang, boleh hingga 2-3 jam. Ada tu, yang tak sampai-sampai pun ada, sebab tertinggal kapal terbang dan hal-hal lain.


kereta sewa sabah airport kota kinabalu



Bagi penyewa kereta sewa, perkara seperti ini, mungkin adalah perkara biasa, akan tetapi bagi runner atau kami yang menunggu ketibaan penyewa, ianya memang satu pekerjaan yang memenatkan. Bayangkan la, menunggu dua tiga jam di airport. Lepas tu nak kejar trip lain lagi. Jadi banyak masa terbuang kat situ sahaja. Disebabkan kelewatan seperti itu, banyak rancangan tergendala dan lari dari jadual yang ditetapkan.


Sebab itu la, kami memohon kepada penyewa, sekiranya anda tak jadi nak sewa kereta, ataupun mengalami situasi "penerbangan delay", sila maklumkan kami dengan segera supaya kami dapat menjadualkan semula penghantaran kereta sewa yang anda tempah.

05 July 2013

Kereta Sewa Sabah - Myvi Auto

Dua tiga minggu lepas, kami menerima sebuah lagi Myvi auto baru yang akan digunakan sebagai kereta sewa di Sabah yang mula disewakan mulai bulan Jun 2013. Alhamdulillah, dengan Myvi ini dan sebuah lagi Saga FLX yang akan keluar sebelum raya, insyaAllah akan dapat menampung pemintaan kereta sewa yang makin bertambah setiap minggu.


kereta sewa sabah kk myvi



Kami lebih menggalakkan anda untuk membuat tempahan lebih awal, memandangkan ramai yang yang tak dapat kereta disaat-saat akhir. Oleh itu, kami berharap anda dapat Rancang Percutian Anda & Tempah Kereta Sewa Sekarang !


kereta sewa sabah kk myvi 2013



Untuk tempahan, pertanyaan dan rundingan harga berkenaan kereta sewa Myvi auto ini atau kenderaan lain, anda boleh menghubungi saya, Faizul, 0194817846.


22 May 2013

Cara Tempah Kereta Sewa Sabah

Semenjak update dan kemaskini format untuk tempahan kereta sewa pada entry Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah, saya lihat, dah ada beberapa pelanggan yang dah menggunakannya.


harga kereta sewa sabah

Contoh seperti berikut:

Azmi 0194511251 780112045123 AirAsia 24/5/13, 4.50pm - 27/5/13, 5.10pm Myvi auto dan SMS ke 0194817846.


Pada mulanya, tujuan saya buat begini, adalah untuk memudahkan saya mengira jumlah kos yang perlu dibayar oleh pelanggan, selain menjimat kos untuk SMS atau call, ketika berurusan dengan pelanggan. Tak perlu la nak tanya 2-3 kali SMS, baru dapat butiran sebenar.


Kalau dah dapat maklumat seperti diatas, saya dah boleh nampak, pelanggan tersebut nak sewa bila, berapa lama dan kereta apa yang diperlukan. Jadi saya boleh semak terus samada kereta tersebut masih available atau tak pada masa tersebut.


Selepas tu, kalau nak minta diskaun atau kurangkan harga sewa kereta, mungkin boleh, tapi kena bincang dulu la. Biasanya, diskaun hanya diberikan untuk pelanggan yang menyewa lebih dari 7 hari ke atas. Kalau yang 1-6 hari nie, selalunya saya letak harga pasaran, seperti yang anda lihat pada link Harga Kereta Sewa diatas, namun masih boleh lagi "dibincang".


Kata orang, kalau tak bertanya, sesat jalan, jadi apa-apa pun, SMS dulu butiran diatas, insyaAllah, saya akan berikan kadar sewa kereta berpatutan untuk anda.


Oh ya, untuk makluman anda juga, jumlah harga untuk sewa kereta sudah include penghantaran kereta sewa ke airport, caj untuk service kereta dan lain-lain lagi, yang mana saya fikirkan perlu, untuk memastikan kenderaan tersebut berada dalam keadaan baik, boleh digunakan, dan selesa untuk kegunaan anda dan pelanggan-pelanggan seterusnya.

10 May 2013

Kereta Sewa Baru 2013 Toyota Avanza

Alhamdulillah, minggu lepas, kami menerima sebuah lagi Kereta Sewa Baru 2013 Toyota Avanza (auto), yang akan disewakan kepada pelanggan mulai bulan Mei 2013. Sekiranya anda ingin mengetahui harga sewa sehari bagi kereta ini, anda boleh la rujuk di sini, HARGA KERETA SEWA.


kereta sewa toyota avanza sabah



Sebarang pertanyaan, tempahan atau rundingan berkenaan harga kereta sewa tersebut, anda boleh la hubungi saya, Faizul seperti yang tertera disebelah. Selain Call atau SMS, saya juga mengalu-alukan anda untuk menggunakan perkhidmatan mobile messaging seperti WhatApp, WeChat, LINE, dan Viber.

Lebih senang dan menjimatkan .. ^__^


16 April 2013

Kereta Sewa Sabah Perodua FLX 1.3 Auto 2013

Berikut adalah kerete sewa kami yang terkini, Proton Saga FLX 1.3 Auto, keluaran tahun 2013. Untuk makluman lanjut berkenaan bagaimana prosedur menyewa dan harga kereta sewa ini atau kereta-kereta sewa yang lain, anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah.

 (Call/WhatsApp/WeChat/Viber) 
Faizul - 019-481 7846



Kereta Sewa Sabah Perodua FLX 1.3 Auto 2013



Untuk makluman, pengantaran kereta sewa ke Lapangan Terbang Kota Kinabalu adalah percuma.


Kereta Sewa Sabah Perodua FLX 1.3 Auto 2013