Showing posts with label sewa kereta sabah. Show all posts
Showing posts with label sewa kereta sabah. Show all posts

19 December 2013

Risiko Kereta Sewa Sabah

Kenapa kami perlukan butiran seperti Nama penuh pelanggan, No IC, No Penerbangan dan Jadual Penerbangan seperti yang tertera disebelah, setiap kali customer ingin bertanya atau membuat tempahan Kereta Sewa di Sabah.


Risiko Kereta Sewa Sabah
Contoh rekod pencuri kereta sewa



Pertamanya adalah untuk membuat tapisan. Kenapa ? Ya .. untuk makluman anda, seperti kami yang membuat perkhidmatan kereta sewa di Sabah, kami terdedah dengan banyak risiko seperti Kecurian Kereta, Kecurian Sparepart Kereta (cth : gearbox, tayar, engine), Kemalangan, Aktiviti Keganasan (cth : rompakan, pembunuhan, pengganas), dan sebagainya.


Jadi setiap kali kami mendapat butiran pelanggan, kami akan membuat semakan terlebih dahulu dalam pangkalan data syarikat kami, dan pangkalan data yang berkaitan, untuk memastikan pelanggan yang ingin menyewa, benar-benar bebas dari aktiviti diatas dan tidak diragui.


Selain itu, kami perlukan butiran tersebut, untuk mengira jumlah sebenar yang perlu dibayar oleh pelanggan, tak nak la nanti bila, dah bagi jumlah harga, tetiba kami dapati, kereta sewa tersebut dibawa ke Sandakan, Lahad Datu, Semporna, padahal sepatutnya ada bayaran tambahan yang sepatutnya dikenakan bagi perjalanan melebihi 200KM (sehala). Butiran lanjut, bayaran tambahan, ada diterangkan di sini, Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah


Sebab itu, sering kali kami ditanya, kenapa perlukan butiran diatas walaupun hanya untuk servey harga. Jadi kami harap, pelanggan dapat memahami niat kami yang sebenarnya, bukan untuk menyusahkan , tetapi untuk memudahkan kedua-dua belah pihak.

Masalah Kereta Sewa Sabah

Masalah Kereta Sewa Sabah, kereta sewa rosak ditengah jalan, minyak kereta habis, masalah tayar, engin kereta tak boleh start dan pelbagai lagi masalah yang pernah dialami oleh customer syarikat kami. Contoh terbaru, masalah tayar, dan customer risau sekiranya berlaku perkara yang tak diingini.


kereta sewa kota kinabalu sabah



Ya .. kami aku akui .. ini antara kesilapan kami dan sebaik sahaja .. customer membuat aduan. Kami terus membuat pertukaran dengan kenderaan baru. Kebetulan pula .. customer baru sahaja sampai ke Kota Kinabalu selepas semalaman di Kundasang dan seterusnya akan bergerak ke Bandar Papar.


Selain kes ini, pernah juga terjadi, kereta yang disewa tak boleh "start" ketika melalui kawasan berbukit untuk ke Kundasang. Ketika itu waktu malam, dan customer bertiga bersama anak mereka yang masih kecil. Selepas menerima panggilan dari customer, malam itu juga, staf kami ke lokasi untuk tukar kenderaan.


Inilah antara situasi masalah yang pernah dihadapi oleh kami sepanjang menyediakan perkhidmatan kereta sewa. Kami akui sepanjang perkhidmatan kami, memang ada kesilapan yang kami lakukan, namun .. insyaAllah .. kami akan cuba berikan perkhidmatan kereta sewa terbaik kepada anda , selaras dengan slogan kami, " Keselesaan anda, keutamaan kami".

03 December 2013

Kereta Sewa Sabah - Nissan Almera 2013

Terkini .. Nissan Almera 2013, antara kereta sewa terbaru yang dalam senarai Kereta Sewa Sabah kami. Macam biasa, untuk tempahan kereta sewa ini, anda boleh layari Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah untuk keterangan lanjut





Untuk cara pengiraan pula, anda boleh layari Format Pengiraan Jumlah Hari Sewa Kereta Sabah





Sekiranya anda masih tak faham cara format pengiraan tersebut. Tak apa, hanya perlu SMS / WhatApp butiran yang tertera disebelah kanan, kepada saya. Nanti saya akan semak, samada kenderaan tersebut masih available atau tidak. Jika masih available, saya akan berikan jumlah harga bagi sewaan tersebut kepada.


21 November 2013

Tempahan Kereta Sewa Sabah - Disember 2013

Semenjak awal bulan 11 lagi, kami telah menerima banyak tempahan kereta sewa untuk bulan 11 dan 12. Memamng tak menang tangan dibuatnya. Sekejap .. sekejap orang call untuk buat tempahan, malah dah ada beberapa pelanggan kami yang telah tempahan awal untuk Cuti Sekolah bulan Mei 2014. Alhamdulillah, permintaan untuk Kereta Sewa Sabah .. sungguh menggalakkkan.


Kereta Sewa Sabah - Toyota Wish 2013

Baru-baru ini juga, kami telah menerima beberapa buah lagi kereta sewa yang akan digunakan oleh pelanggan kami. Antaranya,


1. Saga Auto : RM 140 / sehari
2. Saga Manual : RM 130 / sehari
3. 2 unit Toyota Wish (A) : RM 300 / sehari

Gambar kenderaan tersebut, ada seperti gambar dibawah;

Kereta Sewa Sabah 1 - Toyota Wish 2013

Toyota Wish (A) 2013

kereta-sewa-sabah-saga-auto-2013

Saga FLX Auto 2013

kereta-sewa-sabah-saga-manual-2013

Saga FLX Manual 2013

05 October 2013

Kebersihan Kereta Sewa Sabah

Begini la aktiviti harian kami, sebelum menyerahkan kereta yang telah dtempah kepada pelanggan kami. Kereta sewa akan terlebih dahulu dihantar ke car wash untuk dibersihkan, agar pelanggan yang menyewa, selesa menggunakannya sepanjang tempoh sewaan.


kereta sewa sabah terbaik



Pengalaman kami sebelum ini, ada beberapa customer berkongsi pengalaman dengan kami, bercerita pengalaman mereka sebelum ini, pernah menyewa kereta sewa murah di Sabah, dengan keadaan yang tak selesa dan berbau, menyebabkan mereka serik untuk menyewa kereta sewa tersebut lagi, walaupun menawarkan harga yang murah.


Setakat ini, pelanggan yang menyewa kereta sewa di Kota Kinabalu, Sabah, memang berpuashati dengan keselesaan dan service kereta sewa yang disediakan oleh kami. Harga Kereta Sewa Sabah yang kami kenakan adalah berpatutan dan sesuai untuk semua.


Untuk yang ingin membuat Tempahan Kereta Sewa Sabah, anda boleh hubungi saya, faizul dinombor yang tertera disebelah. Untuk kesenangan, anda juga boleh terus mengirimkan SMS / WhatApp, format tempahan seperti yang tertera disebelah untuk tempahan.


25 September 2013

Kereta Sewa Sabah - Saga FLX Auto September 2013

Semalam, kami menerima sebuah lagi saga FLX auto baru yang akan digunakan sebagai kereta sewa Sabah, menjadikan keseluruhan kesemuanya 4 buah kereta baru untuk tahun ini. Tempahan kereta sewa ini telah dibuka mulai semalam, Selasa, 24/9/2013.


kereta sewa sabah murah



Kami menyediakan kadar Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah pada harga yang berpatutan. Untuk membuat tempahan, atau pertanyaan, sila hubungi saya atau sms/whatapp butiran disebelah, untuk membolehkan saya menyemak samada kereta tersebut masih available untuk disewa atau tidak.


Format Pengiraan Jumlah Hari Sewa Kereta Sabah telah saya sediakan. Anda boleh lihat disitu. Sekiranya tidak faham, anda boleh la hubungi nombor telefon saya seperti yang tertera disebelah.


kereta sewa sabah saga auto



InsyaAllah, kami akan berikan Servis Kereta Sewa Sabah Terbaik untuk anda. Rancang Percutian Anda & Tempah Kereta Sewa Sekarang!

30 April 2013

Rancang Percutian Anda - Tempah Kereta Sewa Sekarang

Alhamdulillah, minggu nie, sambutan untuk Kereta Sewa di Kota Kinabalu, Sabah, memang amat mengalakkan. Boleh dikatakan kesemua kereta yang kami ada, habis disewa. Kesian jugak kepada pelancong yang baru tiba di Kota Kinabalu, yang bertanya nak sewa kereta, tapi terpaksa kami tolak sebab, semuanya dah habis di tempah atau telah disewakan.


sewa kereta sabah



Bercakap pasal pengurusan ketika bercuti, memang amat penting untuk anda, yang datang bercuti di Kota Kinabalu dan ingin menyewa kereta atau hotel, supaya terlebih dahulu membuat tempahan lebih awal. Ini penting untuk memastikan percutian anda berjalan dengan lancar.


Cuba bayangkan, dah semua bergembira nak bercuti, tapi bila tiba ditempat yang dituju, hotel atau kereta sewa dah habis ditempah. Bagaimana perasaan anda ketika itu ? Tentu tidak seronok kan !.


Sebab itu saya selalu tekankan kepada penyewa, supaya dapat menguruskan percutiaan anda dengan bijak. Ianya bukan sahaja dapat membantu melancarkan percutian anda, bahkan juga membantu kami, untuk menyediakan kereta sewa yang telah diservice dengan baik, agar perjalanan percutian anda berjalan dengan lancar.


Untuk membuat tempahan, atau sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi;


Perkhidmatan Kereta Sewa Kota Kinabalu;
Call/SMS/WhatApp/WeChat/LINE/Viber
Faizul - 019 481 7846

16 April 2013

Kereta Sewa Sabah Perodua FLX 1.3 Auto 2013

Berikut adalah kerete sewa kami yang terkini, Proton Saga FLX 1.3 Auto, keluaran tahun 2013. Untuk makluman lanjut berkenaan bagaimana prosedur menyewa dan harga kereta sewa ini atau kereta-kereta sewa yang lain, anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah.

 (Call/WhatsApp/WeChat/Viber) 
Faizul - 019-481 7846



Kereta Sewa Sabah Perodua FLX 1.3 Auto 2013



Untuk makluman, pengantaran kereta sewa ke Lapangan Terbang Kota Kinabalu adalah percuma.


Kereta Sewa Sabah Perodua FLX 1.3 Auto 2013


11 April 2013

Tambang Murah Malindo Air Ke Sabah Sempena Pilihan Raya Umum PRU13

Assalamualaikum dan salam sejahtera, bagi yang ingin pulang ke Sabah, untuk menunaikan tanggungjawab anda sebagai pengundi, dalam Pilihan Raya Umum 2013 (PRU13) ataupun, hal-hal yang tertentu, kami syorkan anda menggunakan syarikat penerbangan tambang rendah Malaysia, Malindo Air, yang menawarkan tambang istimewa ke Kota Kinabalu.


Tambang Murah Malindo Air Ke Sabah


Penerbangan dari Kuala Lumpur International Airport (KUL) ke Kota Kinabalu Airport (BKI) atau sebaliknya, ditawarkan bagi tiga penerbangan harian dengan pembelian tambang istimewa daripada RM108 untuk sehala dalam kelas ekonomi. Pembelian tambang istimewa tersebut boleh dibuat secara online bagi perjalanan mulai hari ini hingga 31 Julai.


Bagi Sewa Kereta di Kota Kinabalu, Sabah pula, pihak kami ada menyediakan kereta untuk disewa meliputi, dari jenis Proton, Produa, Nissan dan Toyota. Senarai kenderaan yang boleh disewa, anda boleh dilihat disebelah ataupun , disini, Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah. Sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi nombor yang tertera dibawah;

(Call/WhatsApp/WeChat/Viber) 
 Faizul - 019 481 7846

09 April 2013

Tambang Terendah Ke Sabah Mei 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera, syarikat penerbangan tambang murah, Air Asia kini menawarkan Tambang Terendah Ke Sabah serendah RM59. Tawaran ini sah dari 8 hingga 14 April 2013, bagi penerbangan tempahan bermula 2 Mei hingga 31 Ogos 2013. Kepada anda yang berminat untuk bercuti diSabah, sila dapatkan keterangan lanjut, dilawan web AirAsia, www.airasia.com/my.


Tambang Terendah Ke Sabah Mei 2013



Selain itu, kepada yang inginkan mendapatkan perkhidmatan kereta sewa di Kota Kinabalu Sabah, pihak kami ada menyediakan perkhdimatan tersebut. Anda boleh rujuk disini, Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah untuk makluman lanjut.


Antara perkhidmatan yang kami tawarkan;
1. Penghantaran percuma ke airport
2. Tiada caj tambahan untuk 2 jam, dari masa pemulangan.
3. Harga perkhidmatan termasuk insuran

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi nombor tertera dibawah;

(Call/WhatsApp/WeChat/Viber) 
Faizul - 019 481 7846

08 April 2013

Testimoni Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah

Assalamualaikum dan salam sejahtera, berikut adalah antara testimoni customer, yang menggunakan perkhidmatan kereta sewa kami, Pn Zaharani yang menyewa kereta sewa Avanza 1.3 Auto First Edition, untuk perjalanan ke Kundasang. Dari pertanyaan menerusi WhatApp, beliau sangat berpuas hati, dengan perkhidmatan yang kami sediakan

Jadi kepada anda yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa kami, untuk tempahan, anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah;

Call/SMS/WhatApp/WeChat/Viber 
Faizul - 019 4817846 

Testimoni Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah



Antara testimoni dari Blogger

1. Testimoni Kereta Sewa Sabah - Blogger Sharal-La

2. Mira Edora : Kota Kinabalu Trip : Day 2

3. Travel Uniquely : The Tour Before Climbathon 2013

Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah

Assalamualaikum dan salam sejahtera, dan selamat datang ke blog ini. Berikut adalah perkhidmatan kereta sewa yang kami sediakan di Kota Kinabalu, Sabah. Sekiranya anda ingin menyewa kenderaan yang tertera dibawah, sila hubungi nombor berikut;

Kereta Sewa Kota KInabalu Sabah


Call/SMS/WhatApp/WeChat/Viber 
Faizul - 019 4817846 

Berikut adalah senarai kereta yang boleh disewa ;

  1. Perodua Viva 850 (M)
  2. Perodua Viva (A)
  3. Perodua Viva Elite
  4. Proton Saga FLX 1.6 (A)
  5. Proton Saga BLM (A) & (M)
  6. Perodua Myvi 1.3 (A)
  7. Perodua Alza 1.5 (M)
  8. Perodua Exora 1.6 (A)
  9. Toyota Avanza 1.3 (M)
  10. Toyota Avanza 1.5 (A)
  11. Toyota Rush (A)
  12. Toyota Wish (A)
  13. Toyota Innova ((A)
  14. Toyota Hiace 12 Seater
  15. Nissan Urvan 14 Seater
  16. Nissan Almera (A)
Kadar harga sewa bagi kenderaan ini, anda boleh perolehi di sini, Harga Kereta Sewa Kota Kinabalu Sabah


Untuk makluman, kami juga menyediakan penghantaran percuma kereta sewa di Airport.